Video Marketing – Ο Απόλυτος Οδηγός για το 2019

VIDEO MARKETING – Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Πόσα βίντεο αλήθεια ανέβασες στα social media σου αυτή την εβδομάδα?

Σκέφτεσαι που θα εναποθέσεις το μεγαλύτερο κομμάτι του marketing budget σου αλλά και τους κόπους σου για το 2019;

Η απάντηση είναι μία, στο video marketing. Ξεξάθαρα.

Ανάλογα με το budget σου, τους στόχους σου, το χρόνο που έχεις να διαθέσεις και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως την ιδανικότερη στρατηγική marketing ( για παράδειγμα, pay per click, search engine optimization, social media ή ίσως e-mail marketing ) θα πρέπει να επιλέξεις και τη καταλληλότερη μορφή video marketing.

Εάν θέλεις να αυξήσεις την δημοτικότητα του προϊόντος σου, να συνδεθείς καλύτερα με τους πελάτες σου και να πεις μια ιστορία που αντανακλά πιστά το σκοπό της εταιρίας σου πρέπει να επενδύσεις στο video marketing.

Δεν έχεις πειστεί ακόμα? Διάβασε τα παρκάτω στατιστικά στοιχεία!

 • Ένα λεπτό βίντεο αντιστοιχεί σε 1.8 εκατομμύρια λέξεις
 • Ο κόσμος συγκρατεί 65% περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές προέρχονται από βίντεο
 • 400% των καταναλωτών προτιμούν να δουν ένα βίντεο σχετικά με ένα προϊόν
 • Το οργανικό engagement στο facebook είναι πολύ υψηλότερο όταν οι δημοσιεύσεις είναι σε μορφή βίντεο
 • 87% των online campaigns συμπεριλαμβάνουν βίντεο marketing στις στρατηγικές τους και έχουν 27% αύξηση στο click-through rate (CTR), 34% μεγαλύτερο web conversion και 49% γρηγορότερη ανάπτυξη εσόδων ετήσια σε σχέση με αυτούς δεν το συμπεριλαμβάνουν.

Τί είναι το Video Marketing;

Εάν η έννοια του video marketing σου φαίνεται καινούρια, πολύπλοκη και ακριβή, σε διαβεβαιώνω πως δεν είναι!

Μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να τραβήξεις ένα βιντεάκι με το κινητό σου και να το επεξεργαστείς με βασικά εργαλεία προσθέτοντας μουσική και το logo της επιχείρησής σου.

Το βίντεο μάρκετινγκ είναι ουσιαστικά το να επιλέγεις αυτή τη μορφή media, προκειμένου να διανείμεις αποτελεσματικότερα το περιεχόμενο, τα μηνύματα και τα στοιχεία που σε διαφοροποιούν σας brand.

Έχεις δει μάλλον πολλές φορές sponsored videos που ξεπετάγονται από κάθε γωνία στα social media?

Αυτό είναι το λεγόμενο video marketing. Έχεις λάβει ποτέ e-mail newsletters που να περιέχουν video; Aυτό είναι επίσης video marketing!

Έχεις δει τα δικά μας επεισόδια στο YouTube? Καλά μάντεψες. Και αυτό είναι video marketing.

Λίγο ή πολύ έχεις ήδη συνηθίσει στην ιδέα αλλά ίσως να μην το έχεις αντιληφθεί.

Ολοένα και περισσότερο όλες οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε (Facebook, Instagram, Linkedin, YouTube) επιβραβεύουν τη δημιουργία βίντεο απο τους χρήστες, καθώς αυτό κρατάει τον κόσμο περισσοτερο χρόνο σε αυτό.

Να είσαι σίγουρος οτι και το 2019 αυτό θα γίνει ακόμα πιο έντονο.

Εάν θέλεις να αυξήσεις την απήχηση της επιχείρησής σου και κατ’ επέκταση τα impressions, τα views και το conversion rate- δεν έχεις άλλη επιλογή, απο το να δοκιμάσεις το video marketing το 2019, συστηματικά.

Τα πλεονεκτήματα του Video Marketing

Tο γεγονός πως το βίντεο είναι σαφώς πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό όλο και περισσότεροι marketers έχουν επικεντρώσει τη προσοχή τους στις στρατηγικές του video marketing, λόγω του πόσο προσοδοφόρες είναι.

Σκέψου και εσύ ό ίδιος/ ίδια.

Θα προτιμούσες να διαβάσεις σελίδες γεμάτες από κείμενο σχετικά με τη διαδικασία πωλήσεων μιας εταιρίας ή να δεις ένα γρήγορο και διασκεδαστικό animation που θα παρουσιάζει τα βήματα αυτά με οπτικό τρόπο; Εάν ανήκεις στο 80% του πληθυσμού τότε μάλλον θα προτιμήσεις να δεις το βίντεο.

Ας δούμε ένα ένα μερικά από τα πλεονεκτήματα του Video Marketing:

1. Aυξημένο brand awareness

Το brand recognition δεν είναι τίποτα άλλο από να μπορεί η επιχείρησή σου να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο μυαλό και στην καρδιά του καταναλωτή αλλά και να μπορεί τόσο να σε αναγνωρίσει όσο και να αποτελέις μέρος του consideration set του πριν απο κάποια αγορά στην κατηγορία που σε ενδιαφέρει.

Άρα αν π.χ είσαι η Simply Digital, brand recognition είναι όταν βλέπει κάποιος το λογότυπο σου και ξέρει τι ακριβώς είσαι αλλά και να βρίσκεσαι στο μυαλό του σαν πιθανή επιλογή, όταν κάποιος σκέφτεται το Marketing της επιχείρησής του.

Έχε πάντα στο μυαλό σου πως καθώς θέλεις ο κόσμος να σε θυμάται και να σε αναγνωρίζει εύκολα και γρήγορα, αυτή η αναγνώριση πρέπει να συνδέεται με θετικές μόνο εμπειρίες.

2. Αυξημένο conversion

Ολοένα και περισσότερες εταιρίες παρατηρούν την αύξηση του conversion τους σε σελίδες που συμπεριλαμβάνουν βίντεο.

Το 74% των ανθρώπων που θα δουν το πώς δουλεύει ένα προϊόν ή τι έχει να προσφέρει στη πράξη μέσω ενός επεξηγηματικού βίντεο, θα καταλήξουν να αγοράσουν το προϊόν

Το landing page μιας ιστοσελίδας είναι επίσης ένα πολύ καλό μέρος για να προσθέσεις ένα βίντεο καθώς αυξάνει το conversion σας κατά 80%.

Ο κόσμος θέλει άμεσα να μάθει, όταν επισκέπτεται ένα website, τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζει και πόσο τον αφορά. Τι καλύτερος τρόπος απο ένα σύντομο, ξεκάθαρο βίντεο?

Στελέχη της Google δηλώνουν οτι η εταιρία προτιμά τις διαφημίσεις μέσω βίντεο, υποστηρίζοντας πως τα conversions μέσω του YouTube αυξάνονται κατά 150% κάθε χρόνο.

Οι αριθμοί μιλούν απο μόνοι τους και αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα να αξιοποιήσεις αυτό το μέσο, είτε μέσω YouTube είτε μέσω Social media, λογικά χάνεις ευκαιρίες..

Και επειδή μπορεί να βαριέσαι να διαβάσεις το παρακάτω άθρο, Δες αυτό το περιληπτικό βίντεο! Αν όχι παρακάτω θα βρεις τον 3ο λόγο!

3. Βελτίωση ROI (return of investment)

Το να γυρίσεις ένα βίντεο, να το επεξεργαστείς και να το φέρεις στη τελική του μορφή είναι κάτι που σίγουρα απαιτεί χρόνο, γνώση και χρήμα και ομολογουμένως φαίνεται μη ελκυστική τακτική για πολλούς ανθρώπους που έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν πολλά διαφορετικά business θέματα.

Συνήθως αυτό που βλέπουμε είναι κόσμος που ξεκινάει με όρεξη να δημιουργήσει περιεχόμενο αλλα στην πορεία είτε δεν προλαβαίνει, είτε ξεχνιέται και όλη αυτή η προσπάθεια μένει πίσω.

Μπορείς ωστόσο να γίνεις πιο δημιουργικός και απλά με το κινητό σου, να μαγνητοσκοπείς οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο υλικό για σένα και τα social media σου.

Το τι κάνεις καθημερινά, τα προϊόντα σου και τις υπηρεσίες σου, ή οτιδήποτε άλλο.

Επιπλέον σήμερα περισσότερο απο ποτέ, υπάρχουν προγράμματα και εργαλεία (ακόμα και mobile apps) τα οποία σε βοηθούν να κάνεις μια βασική επεξεργασία και να έχεις ένα απόλυτα αποδεκτό αποτέλεσμα.

Αν αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο, θα σου πω απλά οτι το 51% των marketers παγκοσμίως δηλώνουν πως το video marketing έχει μακράν το καλύτερο ROI από οποιοδήποτε άλλο μέσο διαθέσιμο σήμερα.

Φέρνει δηλαδή κοινώς περισσότερα χρήματα “πισω” απο κάθε άλλη ενέργεια.

Image result for video marketing roi statistics

4. Eνδυνάμωση εμπιστοσύνης

Ο κύριος στόχος μιας στρατηγικής marketing πρέπει να είναι το χτίσιμο της εμπιστοσύνης μέσα στην digital κοινότητα.

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, στόχος μας στο online marketing δεν είναι να κάνουμε την πώληση, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη το πρώτο λεπτό που κάποιος μας γνωρίζει.

Αυτό αν δεν είσαι η Nike δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα.

Στόχος μας λοιπόν είναι να κάνουμε την παρουσία μας γνωστή και αισθητή και έτσι άν σκεφτούμε ένα βίντεο marketing funnel, στη κορυφή του θα βλέπαμε τα videos που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν το κοινό να γνωρίσει το προϊόν ή υπηρεσία της επιχείρησης και πώς αυτά λύνουν κάποια πιθανά προβλήματα.

Έτσι σε αυτό το στάδιο χρειάζεσαι βίντεο που κεντρίζουν την προσοxή του κοινού, δεν βομβαρδίζουν με λεπτομέρειες το κοινό σου και απαντούν ιδανικά σε μία μόνο ερώτηση.

Στα επόμενα στάδια του funnel θέλουμε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον, να προσφέρουμε περισσότερη αξία και να απαντήσουμε περισσότερες πιθανές απορίες.

Έτσι σταδιακά έχουμε περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσουμε κάποιον με διαφορετικά βίντεο και διαφορετικά μηνύματα προς τα τελευταία στάδια του funnel που είναι το conversion.

Ας δούμε λοιπόν στο παρακάτω σχεδιάγραμμα πως διαμορφώνεται το video marketing funnel.

Pre-Funnel

 • Διαφημίσεις στο YouTube (YouTube Ads)
 • Fan Finder
 • Διαφημιστικά spot γενικού χαρακτήρα

Top Funnel

 • Eκπαιδευτικά βίντεο πιο γενικών θεμάτων
 • Βίντεο απο events (είτε Live , είτε σαν αποτύπωση)
 • Βίντεο για fundraising σκοπούς

Mid Funnel

 • YouTube Trailer
 • Demo Reel
 • Company Profile – Γενικό προφιλ της εταιρίας
 • Βίντεο με Testimonials πελατών & Case Studies απο περιπτώσεις που αξίζει να μοιραστείτε
 • Βίντεο καθαρά για πωλήσεις
 • Βίντεο εταιρικής ταυτότητας
 • Γενικά Lifestyle βίντεο ή βίντεο της κουλτούρας της επιχείρησης
 • Προϊοντικά launch βίντεοProgram / Product Launch
 • Onboarding Βίντεο – Εκπαίδευσης για πιο συγκεκριμένα ζητήματα

Bottom Funnel

 • Βίντεο για βήμα-βήμα χρήση ενός προϊόντος ή υπηρεσίας / How to video
 • FAQ βίντεο – Βίντεο με συχνές ερωτήσεις
 • Training Video – Σειρά εκπαιδευτικών βίντεο

5. Kαλύτερο ranking

Εάν δεν το χεις ακούσει ακόμα, τα search engines προτιμούν τα videos!

Με βάση μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Stone Temple, τα YouTube videos είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανιστούν στα 10 πρώτα αποτελέσματα όταν κάνουμε μια αναζήτηση στο Google Search.

Επίσης αυτή η έρευνα έδειξε πως σπάνια ένα αποτέλεσμα που απαντάει την ερώτηση με βίντεο, θα βρίσκεται χαμηλότερα από τα 30 πρώτα αποτελέσματα και ειδικότερα αν πρόκεται για HOW TO βίντεο.

Βίντεο δηλαδή που δίνουν οδηγίες, απαντήσεις σε απορίες του κοινού.

Δείτε ένα απλό παράδειγμα μιας τυχαίας αναζήτησης:

Εάν αναρωτιέσαι ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε μια από τις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, δές μερικές επιλογές:

 • Συνόδευσε τα βίντεο σου με περιγραφή
 • Άλλαξε τον τίτλο ώστε να είναι όσο το περισσότερο σχετικός με την αναζήτηση στην οποία θες να εμφανίζεσαι
 • Βελτιστοποίησε τις περιγραφές σου. Δώσε στο κοινό να καταλάβει τι ακριβώς θα δει στο βίντεο, πριν το δει
 • Χρησιμοποίησε tags για τις διάφορες κατηγορίες
 • Χρησιμοποιήσε δυνατά preview images ώστε να τραβήξεις το μάτι
 • Πρόσθεσε videos στα blog posts σουα
 • Μοιράσου τα σε σχετικά blogs & groups

Όταν τα βίντεο σου συμπεριλαμβάνουν τίτλους, περιγραφές, keywords τότε έχουν καλύτερη απόδοση και κατ’ επέκταση βοηθάνε και τη σελίδα να αποδίδει καλύτερα.

Image result for video titles, descriptions, tags

6. Αυξημένο engagement

Το ήξερες πως το οργανικό engagement είναι υψηλότερο στο facebook όταν οι δημοσιεύσεις περιέχουν βίντεο;

Ακόμα και συμπεριλαμβάνοντας τη λέξη ‘’video’’ στο e-mail subject line μπορεί να αυξήσει τη πιθανότητα να ανοίξει κάποιος το e-mail κατά 19%;

Μία εταιρία πήγε ένα βήμα παραπέρα και τέσταρε το αν προσθέτοντας ένα βίντεο στο thumbnail ενός e-mail newsletter θα μπορούσε να αυξήσει την επισκεψιμότητα και παρατήρησε πως όντως 41% περισσότερος κόσμος αλληλεπίδρασε με το e-mail από ότι πρίν.

Σε ένα digital κόσμο που όλοι μας αναζητούμε τρόπους να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, ένα αυθεντικό storytelling μέσω ενός video, είναι αυτό που έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την αλληλεπίδραση και το engagement με likes, shares, σχόλια και άλλες ενέργειες.

Διαφορετικοί τύποι και παραδείγματα Video Marketing

Εάν είστε από αυτούς που δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε βίντεο στη στρατηγική σας επειδή είτε δεν μπορείτε να βρίσκεστε μπροστά στη κάμερα είτε δεν έχετε το χρόνο να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον και φωτισμό τότε μην ανησυχείτε.

Δεν απαιτούν όλα τα είδη βίντεο απαραίτητα κάποιου είδους συνέντευξη μπροστά στη κάμερα.

Η δημιουργία τους έχει γίνει πιο απλή από ποτέ. Αυτό που έχει απλά μεγάλη σημασία δεν είναι τόσο η HD ποιότητα αλλά το περιεχόμενο.

Ο κόσμος εκτιμάει περισσότερο το εάν το βίντεο είναι ενδιαφέρον, σχετικό με αυτό που ψάχνουν, βρίσκουν λύση σε κάτι ή απλά διασκεδάζουν από το εάν η ποιότητα είναι η βέλτιστη δυνατή.

Τα είδη που θα έπρεπε να σκεφτείτε σαν πιθανά πριν δημιουργήσετε βίντεο είναι τα εξής:

1. Προφίλ εταιρίας ή brand

Ένα βίντεο που παρουσιάζει το προφίλ κάποιας επιχείρησης πρέπει να είναι μια υψηλής ποιότητας επισκόπηση των προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρει.

Πρέπει επίσης να παρουσιάζει/εξηγεί στους πιθανούς μελλοντικούς ή υπάρχοντες πελάτες τί ακριβώς προσφέρεις, τί αντιπροσωπεύεις και γιατί κάνεις τη καλύτερη δυνατή δουλειά για τους πελάτες σου- κάθε φορά!

Ένα βίντεο προφίλ εταιρίας ή branded video αποσκοπεί στο να δώσει την μεγαλύτερη έμφαση στις αρχές, το ύφος και το τί πρεσβεύει η επιχείρηση ώστε να στοχεύσει καλύτερα στο κοινό που αντιπροσωπεύει.

Σε καμία ωστόσο περίπτωση δεν θέλουμε να λείπει το ανθρώπινο στοιχείο.

Υπάρχουν πολλά βαρετά, χιλιο-παιγμένα εταιρικά βίντεο εκεί έξω. Μην γίνεις άλλο ένα.

Δείξε επαγγελματισμό αλλά και αυθεντικότητα, ειλικρίνεια. Αυτό είναι πάντα το στοιχείο που κάνει πάντα περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο το κοινό να ταυτιστεί μαζί σου.

2. Testimonials πελατών

Ο σκοπός αυτού του είδους βίντεο έχει σκοπό να δείξει πως υπάρχοντες πελάτες της επιχείρησης σου σε εμπιστεύονται, πως είσαι επαγγελματίας σε αυτό που κάνεις, σε προτιμάει από άλλους για κάποιους λόγους.

Μια έρευνα του YouTube έδειξε πως οι χρήστες ξοδεύουν σημαντικά μεγάλο χρόνο στο να βλέπουν βίντεο κριτικές ανθρώπων που μοιράζονται τη προσωπική- μοναδική τους εμπειρία έχοντας κάνει χρήση ένα προϊόντος ή υπηρεσία.

Αυτού του είδους τα video είναι πιο έμπιστα και ωφέλιμα αφού αντιπροσωπεύουν μόνο αληθινές ειλικρινείς εμπειρίες.

Aυτός είναι ένας τρόπος να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κοινού και να εκτοξεύσεις το engagement μέσω likes, share και comment.

Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείς αληθινά interviews on camera από υπάρχοντες πελάτες που θα μοιράζονται την εμπειρία τους με την επιχείρησή σου.

Έπειτα θα μοιραστείς αυτά τα βίντεο reviews σε κάθε πιθανή social media πλατφόρμα, στο website σου, σε review/testimonial σελίδες , στο YouTube, καθώς και μέσω e-mail newsletters.

3. How-to Videos

Videos τύπου how-to κερδίζουν τη μεγαλύτερη προσοχή από κάθε άλλο είδος video στο YouTube, και ξεπερνάει ακόμα και τα μουσικά βίντεο και gaming

Με βάση τη Google:

93% των millennials έχουν ψάξει έστω μία φορά πώς να φτιάξουν ή να κάνουν κάτι από ένα YouTube video

Καθώς το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος μηχανή αναζήτησης μετά τη Google, και σε συνδυασμό με το ότι τα how to videos κερδίζουν πολύ περισσότερο τη προσοχή από κάθε άλλη κατηγορία, είναι ευκαιρία για μια επιχείρηση να παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους με το πιο άμεσο τρόπο πως δουλεύει κάτι ή πως να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν ή υπηρεσία.

Επίσης δίνεται η ευκαιρία να αναδείξετε την επαγγελματική σας εξειδίκευση και να επιτρέψετε στο κοινό σας να οικειοποιηθεί το προϊόν σας.

Αυτά τα βίντεο απαιτούν λήψη σκηνών σε συγκεκριμένη τοποθεσία και πιθανές συνεντεύξεις και μπορούν να γίνουν embedded σε σχετικά blog post, να μοιραστούν σε social media και να ανέβουν στο YouTube ή στο Vimeo.

4. Αnimated Videos

Τα βίντεο με animations χρησιμοποιούνται ευρέως όταν θέλουμε να περάσουμε ένα μακροσκελές μήνυμα χρησιμοποιώντας ένα ευχάριστο οπτικό κλιπ που το καθιστά πιο κατανοητό.

Είναι ιδανικά στο να εξηγήσουμε μια διαδικασία, πώς λειτουργεί ένα προϊόν, ή να απεικονίσουμε μια σειρά από γεγονότα σχετικά με μια υπηρεσία.

• Τα animated videos βοηθούν το κοινό να καταλάβει καλύτερα κάποια χαρακτηριστικά της επιχείρησης και το να σε θυμούνται.
• Είναι εύκολο να μοιραστούν στα social media και μπορούν να αυξήσουν το engagement, την αναγνώριση του brand και τις επισκέψεις στο website.
Oι άνθρωποι συσχετίζουν animated videos με την παιδική τους ηλικία, με αποτέλεσμα να μένουν πιο έντονα στη μνήμη.
• Είναι εύκολο να δημιουργηθούν καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπτικά γραφικά, εικόνες με χρώματα, μουσική, logos, animations κτλ.
• Τέλος τα animated videos αποδίδουν πολύ καλά σε σχετικά websites και blog posts, social media κανάλια και e-mail newsletters.

Δείτε ένα σχετικό παράδειγμα απο το website μας εδώ.

Πως να εφαρμόσετε το Video Marketing: Στρατηγική, tips και καλύτερες πρακτικές.

Η πιο συχνή ερώτηση είναι πώς τελικά θα εφαρμόσεις και θα εκτελέσεις στη πράξη τη στρατηγική video marketing που επέλεξες.

Το YouTube έχει φτιάξει ένα αναλυτικό οδηγό με τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να εκτελέσεις τη video marketing στρατηγική σου και αυξήσεις την απήχηση του brand σου μέσω video διαφημίσεων.

Γενικά κράτα τα εξής:

 • Χρησιμοποίησε γνώριμα πρόσωπα, είτε είναι διάσημοι είτε είναι άνθρωποι που έχουν απήχηση στη ομοειδή τους κοινότητα ( micro influencers).
 • Χρησιμοποίησε γνήσιο χιούμορ και συναίσθημα. Είναι επόμενο ένα βίντεο να έχει μεγαλύτερη απήχηση εάν ενεργοποιήσει κάποιο συναίσθημα στον θεατή. Όπως το γέλιο ενός παιδιού, ζώα να μιλάνε, είτε ένα κλιπ από ένα ταξιδιωτικό προορισμό.
 • Εκτός από το βίντεο, εκμεταλλεύσου τον ήχο και χρησιμοποίησε μουσική είτε voiceover που θα έχει ευχάριστο χαρακτήρα.

Και για Bonus – Ένα τελευταίο tip για τις διαφημίσεις στο YouTube.

Σκέψου οτι το non-skippable μέρος της διαφήμισης είναι 5 δευτερόλεπτα.

Άρα διεκδικείς την προσοχή του κοινού για τόσο λίγο. Καθώς το 95% του κοινού που έχεις στοχεύσει θα κάνει σίγουρα (όπως και εσύ άλλωστε) skip ad για να δει αυτό που έχει επιλέξει έτσι κ αλλιώς.

Image result for skip ad youtube

Άρα μην ξεκινήσεις με το λογότυπό σου, ή το προϊόν σου με το καλημέρα.

 1. Κάνε, πες, δείξε κάτι που θα τραβήξει δεδομένα την προοχή ή είναι πολύ δημιουργικό.
 2. Σκέψου διαφορετικά απο όλες αυτές τις διαφημίσεις που βλέπεις όταν είσαι στο YouTube
 3. Παίξε με την περιέργεια και τα συναισθήματα του κόσμου
 4. Παίξε γύρω απο την έννοια του Skip button όπως οι παρακάτω διαφημίσεις.

Αφού λοιπόν διάβασες όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με το video marketing του 2019, ελπίζουμε να σε κατατοπίσαμε αρκετά σχετικά με το πόσο μεγάλη σημασία έχει να υιοθετήσεις τη δική σου video marketing στρατηγική και να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Ο κόσμος είναι πιο πιθανό να θυμάται το ποιος είσαι και τί μήνυμα περνάς με ένα βίντεο από μια στατική εικόνα.

Είτε ψάχνεις να αυξήσεις τις επισκέψεις του κοινού στο website σου, είτε να αυξήσεις το engagement, το conversion σου, το brand awareness σου, είτε απλά να κερδίσεις την αναγνώριση και εμπιστοσύνη του κόσμου, τότε αξίζει να απευθυνθείς σε ανθρώπους οι οποίοι διαθέτουν την αντίστοιχη εμπειρία για να σε συμβουλέψουν και να σε βοηθήσουν στη δημιουργία του βίντεο που ονειρεύεσαι.

Ρωτήστε μας για το Video Marketing