5 τρόποι να βγάλεις χρήματα απο το website σου

Δημιούργησε ή αύξησε το εισόδημα απο το Website σου με αυτούς τους 5 τρόπους!

Αν δεν έχεις e-shop οπότε και είναι ξεκάθαρο οτι η προσπάθεια σου για μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι προφανώς συνδεδεμέμη με την πώληση περισσότερων προϊόντων, πολλές φορές o κόσμος αναρωτιέται για το πως μπορεί πραγματικά να αξιοποιήσει το traffic ενός απλού website ή Βlog,  προκειμένου να δημιουργήσει ένα συνεχώς αυξανόμενο εισόδημα.

Φυσικά για να συζητήσουμε για οικονομική ωφέλεια απο ένα website πρέπει να υπάρχουν οι εξής 2 προϊποθέσεις!

  1. Να έχουμε ένα σημαντικό traffic επισκεπτών ανα εβδομάδα οι οποίοι ιδανικά είναι επαναλαμβανόμενοι.
  2. Δημιουργούμε συχνά νέο περιεχόμενο (blog posts, podcasts, videos) Το οποίο και φέρνει νέους και παλιούς επισκέπτες ξανά στην ιστοσελίδα μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα ή να αυξήσεις το εισόδημα σου μέσω του website σου.

  1. Pay per click Ads (ppc)

Σίγουρα έχεις δει αρκετά banners σε πολλά απο τα websites που επισκέπτεσαι. Αυτό συμβαίνει γιατι μέσω του Adsense πολλά δημοφιλή websites βγάζουν χρήματα κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης κάνει κλικ σε αυτά τα banners. Ο τρόπος που αυτό λειτουργεί, είναι o εξής.

Ο κάτοχος του website εγκαθιστά με μια μικρή γραμμή κώδικα σε αυτό, ενεργοποιώντας τον λογαριασμό Google AdSense άμεσα και επιλέγει τα σημεία του website του που θα ήθελε να εμφανίζονται διαφημίσεις. Στη συνέχεια αυτό εξερευνώντας το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αναγνωρίζει τη θεματολογία και σερβίρει αντίστοιχες διαφημίσεις που πιθανότατα αφορούν το κοινό αυτής.

Έτσι για παράδειγμα αν κάποιο website έχει 5000 επισκέπτες την ημέρα και 5% αυτών κάνουν κλικ σε ένα banner για το οποίο η Google πληρώνει 10 cents, θα βγάλεις σε μία ημέρα 25 ευρώ χωρίς να έχεις κάνει τίποτα. Όσο μεγαλύτερη είναι φυσικά η επισκεψιμότητα τόσο αυξάνεται κατα πολύ αυτό το ποσό.

  1. Affiliate Marketing

Η μορφή αυτή παραγωγής εισοδήματος είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό και ουσιαστικά πρόκειται για προώθηση προΪοντων ή υπηρεσιών άλλων, οι οποίοι διαθέτουν προγράμματα affiliate marketing. Τα προγράμματα αυτά έχουν ένα προκαθορισμένο ποσοστό κέρδους για κάθε πώληση που κάνει κάποιος για την συγκεκριμένη επιχείρηση, τα οποία ποσοστά προμήθειας κυμαίνονται απο 30 έως και 70%!

Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες που διαθέτουν τέτοια προγράμματα με ο πιο γνωστό παράδειγμα να είναι αυτά της Amazon και του ClickBank.

Σημαντικό είναι να βρείς υπηρεσίες και προίόντα που είναι σχετικά φυσικά με τον τύπο του περιεχομένου που δημιουργείς. Αν για παράδειγμα διαθέτεις ένα blog για κατοικίδια, μπορείς να βρείς αντίστοιχα προγράμματα εταιριών που πουλούν προϊόντα για σκύλους.

  1. Μηνιαία ή Ετήσια Συνδρομή

Κανένα έσοδο στο ηλεκτρονικό επιχειρείν δεν είναι καλύτερο απο το επαναλαμβανόμενο. Αυτό λοιπόν που συμβαίνει κάθε μήνα. Αν διαθέτεις ήδη πιστό κοινό που διαβάζει, καταναλώνει το περιεχόμενο σου συχνά και βρίσκει αξία σε αυτό, μπορείς να προσανατολιστείς στο να δημιουργήσεις περιεχόμενο το οποίο θα είναι ακόμα πιο εξειδικευμένο ή χρήσιμο, και θα παρέχεται στον επισκέπτη έναντι μια μικρής μινιαιάς συνδρομής.

Τέτοια παραδείγματα περιεχομένου είναι  κάποια tutorials, εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνες γύρω απο κάποιο εξειδεικευμένο θέμα, σειρά με βίντεο ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να σκεφτείς σε αυτή τη λογική.

Αν χρησιμοποιείς ήδη wordpress μπορείς με ένα απλο plugin να δημιουργήσεις τη λειτουργία membership άμεσα.

  1. Γράψε Κριτικές προΪόντων.

Μπορείς με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσεις το κοινο σου για σχετικά με το θέμα σου προϊόντα αλλά και να βγάλεις χρήματα. Πώς?

Μπορείς να απευθυνθείς σε εταιρίες που αναζητούν bloggers και influencers, αναφέροντας τα στατιστικά της πλατφόρμας σου (μηνιαίους επισκέπτες, επαναλαμβανόμενους κτλ) τον κοινό που σε ακολουθεί και γενικότερα την απήχηση που έχεις, προκειμένου να πληρώνεσαι κάθε φορά που δημοσιεύεις ένα review ενός προϊόντος!

Το συγκεκριμένο μάλιστα μπορείς να το συνδυάσεις και με το affiliate marketing, έχοντας ένα link σε κάθε review που δημοσιεύεις και οδηγεί σε δυνητική αγορά του προιόντος.

  1. Δημιούργησε το δικό σου ψηφιακό Προϊόν.

Αναμφισβήτητα το πιο προσοδοφόρο μέσο είναι η πώληση δικού σου ψυφιακού προϊόντος. Κάτι που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος, έχεις επενδύσει χρήμα χρόνο και μοιράζεσαι πολύ απο τη γνώση σου με το κοινό που σε ακολουθεί..

Ένα e-book, ένα συμβουλευτικό πρόγραμμα και γενικότερα κάτι που το κοινό σου θα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γνωρίζεις καλύτερα απο τον καθένα τους επισκέπτες σου. Γιατί έρχονται? Τι περιεχόμενο τους τραβάει το ενδιαφέρον περισσότερο? Τι ερωτήσεις δέχεσαι απο αυτούς?

Για να προσανατολιστείς στην επιλογή του ψηφιακού προϊόντος που θα είχει νόημα να δημιουργήσεις, θα ήταν σκόπιο να τρέξεις μια έρευενα στο κοινό σου, ρωτώντας τους πράγματα που θες να μάθεις.

Χρησιμοποίησε ένα εργαλείο όπως το survey monkey και μάθε ότι δεν γνωρίζεις ήδη.

Θα εκπλαγείς με τις απαντήσεις και σίγουρα θα μάθεις καινούρια στοιχεία.

Η χρηματική αξιοποίηση ενός website δεν συμβαίνει ένα βράδυ και τις περισσότερες φορές παίρνει πολλούς μήνες η και χρόνια.

Χρειάζεται πλάνο, αγάπη για αυτό που επιλέγεις να κάνεις προκειμένου να έχεις τη συνέπεια να το κάνεις ξανά και ξανά ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένεις.

Επικεντρώσου στη δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου και στο χτίσιμο μιας κοινότητας που σε ακολουθεί και αναγνωρίζει την αυθεντία σου σε αυτό που κάνει. Τα υπόλοιπα θα έρθουν ευκολότερα.