WEBSITE ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΣ | [O AΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ]

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ WEBSITE ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Αν είστε ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου, σχολής πολεμικών τεχνών ή fitness studio (cross fit, pilates, κτλ) ή σκοπεύετε να γίνετε, ίσως γνωρίζετε οτι το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται σε 3 σημεία:

 1. Η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχετε.
 2. Η τοποθεσία του γυμναστηρίου και η ποιότητα του χώρου
 3. Το πλάνο Μάρκετινγκ

Όσον αφορά τώρα το τελευταίο σημείο, ίσως το σημαντικότερο συστατικό του, είναι ένα προσεκτικά σχεδιασμένο, λειτουργικό και μοντέρνο website.

Αν επιθυμείτε την δημιουργία ιστοσελίδας που θα περιλαμβάνει απλά το τηλέφωνο και τη διεύθυνση σας, τότε το άρθρο αυτό δεν απευθύνεται σε εσάς. Αν όμως θέλετε ένα website για το γυμναστήριο σας εναρμονισμένο με τις σύγχρονες τάσεις σχεδιασμου αθλητικών ιστοσελίδων, το οποίο θα αποτελέσει σύμμαχο στην προσπάθεια σας να χτίσετε τη φήμη του brand name σας τότε το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσει.

kataskevi-website-gymnastirio-simplydigital

Έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή, κατά την οποία η στόχευση του κοινού που μας ενδιαφέρει είναι πιο εύκολη απο ποτέ.

Πάμε να δούμε όμως τι είναι αυτό που κάνει ενα website να αναδεικνύει τον επαγγελματισμό μας, την ιδιαιτερότητα μας σαν υπηρεσία και να απευθύνεται στο κοινό που μας ενδιαφέρει?

kataskevi-website-gymnastirio-simplydigital-odigos

Διαφοροποιηθείτε

Η δημιουργία website για το γυμναστήριο σας θα σας δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσετε με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο σας είτε πρόκειται για αίθουσα με βάρη είτε fitness studio ή crossfit center, με κάθε λεπτομέρεια. Γνωρίζουμε με σιγουρία ότι οι καταλανωτές/ πελάτες δεν αγοράζουν την υπηρεσία ή το προΪόν αλλά την ιστορία που την συνοδεύει.

Το website σας είναι ο κατάλληλος χώρος για να πείτε την ιστορία σας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Το στύλ σας, οι προπονητές σας, τα στοιχεία που σας διαφοροποιούν και εσείς. Γιατί οι συγκεκριμένοι προπονητές? Τι ξεχωριστό έχουν? Πείτε την ιστορία τους, εξοικειώστε τους επισκέπτες του website μαζί τους.

Δείξτε τις εγκαταστάσεις σας

Έχετε τον πιο προηγμένο εξοπλισμό? Κάποιο πρόγραμμα που κανείς άλλος δεν έχει? Το website σας είναι το μέρος που θα δείξετε τις εγκαταστάσεις σας και θα δημιουργήσετε την επιθυμία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα και να σας επισκεφθούν.

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι να έχετε στη διάθεση σας επαγγελματικές φωτογραφίες που αναδεικνύουν τον χώρο, τον εξοπλισμό και τα μοναδικά στοιχεία του, χωρίς να τον υποβαθμίζουν. Χρησιμοποιείστε τη δύναμη της φωτογραφίας στην αρχική σελίδα του website σας.

Προσφορές

Έχετε λοιπόν προχωρήσει στην κατασκευή ιστοσελίδας για τον χώρο σας. Πλέον ο κόσμος που θα επισκεφθεί το website σας και αφου μάθει για εσάς, την ιστορία σας και εντυπωσιαστεί απο το χώρο σας, θα θέλει να μάθει και για τις προσφορές που τον αφορούν.

Τι κοστίζει για εκείνον να γίνει μέλος, αν προσφέρετε εξατομικευμένα προγράμματα για κάθε ανάγκη, αν υπάρχει κάποια τρέχουσα προσφορά για οποιαδήποτε παροχή ή πρόγραμμα του γυμναστηρίου. Ακόμα και προϊόντα (t-shirts, συμπληρώματα, αξεσουάρ προπόνησης) ή δώρα του γυμναστηρίου για νέα μέλη που εγγράφονται ή ανανεώνουν τη συνδρομή τους.

Ο κόσμος θέλει να μαθαίνει για τέτοιου είδους προσφορές που αρκετές φορές μπορούν να αποτελέσουν και τον λόγο που κάποιος θα επιλέξει τελικά εσάς έναντι κάποιον ανταγωνιστή. Επομένως είναι καλό να υπάρχουν σε εμφανές σημείο στο website του γυμναστηρίου και να ανανεώονται  ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

kataskevi-website-gymnastirio-simplydigital-odigos

Προγράμματα και Online Παροχές

Περιγράψτε με λεπτομέρεια όλες τις παροχές σας. Τι περιλαμβάνει κάθε πρόγραμμα, ποιός το εκτελεί. Τι να περιμένει ο νέος πελάτης, σε ποιόν απευθύνεται. Πως θα πετύχει κάποιος τα ιδανικά αποτελέσματα (ενδεχομένως προσφέροντας έτσι και την επιλογή για διατροφική παρακολούθηση ή κάποιο συμπλήρωμα κτλ).

Ιδανικά συμπεριλάβετε και ένα βίντεο για κάθε παροχή. Δείξτε στον κόσμο πως είναι η εμπειρία κάθε προγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε στον κόσμο τι να περιμένει ακριβώς, θέτοντας έτσι τις προσδοκίες του κόσμου στη σωστή βάσή.

Συμπεριλάβετε με λεπτομέρεια τις ώρες και μέρες του κάθε προγράμματος. Ενημερώσεις για νέα ή αλλαγές. Είναι καλό ο κόσμος να γνωρίζει πότε μπορεί να βρεί αυτό που τον ενδιαφέρει και μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα μοντέρνο ημερολόγιο μέσα στο website του γυμναστηρίου σας.

Τέλος, ενδεχομένως για κάποιους απο τους επισκέπτες σας, να έχει ενδιαφέρον υπηρεσίες που μπορείτε να παρέχετε online όπως προγράμματα διατροφής ή ένα συμβουλευτικό session μέσα απο το website σας, μέσω του οποίου ο κόσμος θα μπορεί να θέσει ερωτήματα ελέυθερα και να πάρει απαντήσεις. Με τον τρόπο αυτό χτίζετε τη σχέση με τους επισκέπτες σας, δείχνετε τις γνώσεις σας, γίνεστε προσβάσιμοι και ενδεχομένως αυξάνετε και το πελατολόγιο σας, καθώς κόσμος μπορεί να αγοράσει απο εσάς υπηρεσίες χωρίς να χρείαζεται να βρίσκεται κοντά στο γυμναστήριο σας.

Λάβετε τα παραπάνω υπόψην κατά τη διάρκεια δημιουργίας της ιστοσελίδας σας και όχι αργότερα.

kataskevi-istoselidas-simplydigital

Ιδέες για μια μοντέρνα δομή του website για το γυμναστήριο σας.

 • Home page με ένα μεγάλο Header Image

Είναι δεδομένο οτι οι επισκέπτες του website μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα social media θα δώσουν έμφαση στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίσκεψής τους στο φωτογραφικό μας υλικό. Άρα θέλουμε να κερδίσουμε τα βλέμματα και όχι με γενικές stock φωτογραφίες, αλλά με φωτογραφίες του χώρου μας ή των προγραμμάτων μας. Όπως είπαμε και παραπάνω χρειαζόμαστε επαγγελματικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί για αυτόν τον λόγο.

Επιλέγοντας ένα website για το γυμναστήριο μας με μεγάλο Header Image όπως αυτό παρακάτω και χρησιμοποιώντας μια εντυπωσιακή φωτογραφία, κερδίζουμε την πρώτη επαφή με τον επισκέπτη μας.

Eπίσης ένα καινούριο trend το οποίο βλέπουμε πολύ συχνά σε νεα websites είναι το video background. Τα videos αυτά αρχίζουν να παίζουν αυτόματα μόλις επισκεφθούμε το συγκεκριμένο website και δίνουν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, κερδίζοντας έτσι τον χρήστη.

Καλό θα είναι να γνωρίζουμε ωστόσο οτι αυτά τα βίντεο υποστηρίζονται μόνο στην web version του website του γυμναστηρίου σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι οι επισκέπτες απο κινητό δεν μπορούν να το δούν. Αν παρόλαυτα θέλετε να επιλέξετε κάτι τέτοιο και δεν διαθέτετε επαγγελματικό βίντεο του χώρου σας, επιλέξτε κάποιο footage video απο εδώ.

kataskevi-website-gymnastirio-header

 • Λειτουργία Shop / e-commerce για πώληση προϊόντων

Οι περισσότεροι συχνοί χρήστες του γυμναστηρίου ή fitness studio σας, θα χρειαστούν κάποια στιγμή να προσθέσουν κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή αξεσουάρ προπόνησης, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στον στόχο τους. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει να μπορείτε να παρέχετε αυτά τα προϊόντα εσείς, θα πρέπει να επιλέξετε την δημιουργία website το οποίο θα έχει λειτουργία e-shop/ e-commerce ώστε να μπορείτε να προσθέτετε και να αφαιρείτε όλους τους κωδικούς που επιθυμείτε να πουλήσετε online.

Γιατί να αφήσετε τα μέλη σας να ψωνίζουν απο αλλού? Σας γνωρίζουν, σας εμπιστεύονται, οπότε είναι και πιθανότερο να σας προτιμήσουν.

Είναι βασικό κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας να ενημερώσετε τον developer σας οτι επιθυμείτε να μπορείτε να πουλήσετε προϊόντα μέσα απο το website του γυμναστηρίου σας, οπότε και θα χρειαστεί να προβλεψει την λειτουργία e-commerce.

 

kataskevi-website-gymnastirio-eshop

 • Section για τα τμήματα

Δεν έχει σημασία αν είστε μικρός ή μεγάλος χώρος. Το γυμναστήριο σας θα πρέπει να παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στα μέλη του αλλά και στους επισκέπτες του μέσω του website σας. Όπως αναφέραμε και παραπάνω χρειάζεστε ένα χώρο / σελίδα στο website σας που θα εκπαιδεύει το κοινό σας για κάθε σας παροχή.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τους στόχους του, αποτελέσματα άλλων ασκούμενων, το ασκησιολόγιο που ακολουθείται, το είδος της διατροφής που θα βοηθουσε κτλ.

kataskevi-website-gymnastirio-simplydigital

 

 • Πρόγραμμα Γυμναστηρίου

Όπως είπαμε και παραπάνω, βεβαιωθείτε οτι έχετε όλη την πληροφορία με τις ώρες και τμήματα του γυμναστηρίου σας διαθέσιμη online συνοδεύοντας την με ένα όμορφο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

kataskevi-website-gymnastirio-simplydigital

 

 • Ποιοί είστε/ Οι Προπονητές

Γιατί να εμπιστευτεί κάποιος εσάς? Τι εμπειρία έχετε και πόσο ικανοί είναι οι προπονητές του γυμναστηρίου ή fitness studio σας? Τι ώρα είναι διαθέσιμοι? Δώστε την πληροφορία που χρειάζεται στο κοινό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα και να σας εμπιστευτούν. Φυσικά βεβαιωθείτε οτι τα στοιχεία που μοιράζεστε είναι πραγματικά. Σκοπός της δημιουργίας της ιστοσελίδας του γυμναστηρίου σας είναι να μάθει για εσάς το υποψήφιο κοινό σας οτιδήποτε θα ήθελε να ρωτήσει.

kataskevi-website-gymnastirio-simplydigital

 • Εργαλείο μέτρησης δείκτη μάζας σώματος

Προσφέρετε κάτι χρήσιμο, εντελως δωρεάν για όλους του επισκέπτες του website του γυμναστηρίου σας. Ένα έξυπνο και εύκολο εργαλείο που μπορείτε να βάλετε είναι το παρακάτω. Ο κάθε επισκέπτης έτσι μπορεί να πάρει μια χρήσιμη πληροφορία για την σωματική του κατάσταση και να το μοιραστεί και με φίλους του.

kataskevi-website-gymnastirio-simplydigital

 • Γκαλερί για multimedia & Blog

Δώστε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας του γυμναστηρίου σας ένα tour του χώρου σας, μέσα απο μοναδικές φωτογραφίες και βίντεο. Σε αυτόν τον χώρο μπορείτε επίσης να ανεβάζετε και φωτογραφίες ή το feed σας απο τα social media.

Τέλος το blog είναι μια απαραίτητη προσθήκη για κάθε online παρουσία οποιασδήποτε επιχείρησης που επιθυμεί να χτίσει μια επαγγελματική εικόνα, να εκπαιδεύσει το κοινό της και να βοηθήσει την επισκεψιμότητα τους website της. Πέρα απο το κομμάτι της εκπαιδεύσης που παρέχει στους αναγώστες του το blog σας, η ύπαρξη του με συχνή αρθρογραφία και δημιουργία περιεχομένου με τα κατάλληλα και σχετικά για εσάς keywords, θα βοηθήσουν πολύ την οργανική επισκεψιμότητα μέσω google.

kataskevi-website-gymnastirio-simplydigital

 • Eγκαστάσταση online chat

  Η προσωπική επικοινωνία με έναν υποψήφιο πελάτη χτίζει εμπιστοσύνη, απαντάει σε ερωτήσεις και δίνει σιγουριά στις υπηρεσίες σας. Αυτό λύνει κατα πολύ το πρόβλημα των περισσότερων websites τα οποία στον περισσότερο κόσμο φαντάζουν απρόσωπα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας να μιλάτε σε κάθε επισκέπτη όπως συμβαίνει και σε κάθε online chat που χρησιμοποιείτε στα social media ή με υπηρεσίες τύπου whatsapp & viber.

online-chat-website-simplydigital

 

 • Προτάσεις

Απο τα καλύτερα μοντέρνα και απόλυτα λειτουργικά websites για γυμναστήριο που θα βρείτε μέσα στο 2017 βρίσκονται εδώ. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και ρωτήστε μας πως να ξεκινήσετε.

website-templates-gym-protaseis

 

 

Το άρθρο γράφτηκε από τον Kων/νο Συνοδινό, συνιδρυτή της simplydigital.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *